For at få den ultimative oplevelse ud af smartphonen eller mobilen er det ofte nødvendigt med tilbehør som et cover, en powerbank eller måske et trådløst headset. Det er nemlig ikke særligt sjovt at telefonen går død der midt på dagen fordi man streamer film, at skulle se film uden lyd fordi man ikke har et headset eller, at telefonen går i stykker når den falder ud af lommen fordi den ikke har et beskyttende cover.

Mobil- og smartphone-markedet er efterhånden godt rustet med diverse tilbehør og gadgets til den mobile følgesvend, der gør betjeningen nemmere og bedre. Som telefonen med tiden er blevet vores alt-i-én-enhed, som vi bruger i såvel privat- som arbejdsregi, er der opstået et behov for dels, at gøre telefonen til en hver tid anvendelig, udvide dens betjeningsmuligheder, samt beskytte den – både mod pludselig batteridød såvel som ridser, skræmmer og slag.

De mest almindelige gadgets:

  • Cover
  • Panzerglas
  • Kabel
  • Billader
  • Powerbank
  • Headset
  • Trådløs oplader

Ud over ovenstående gadgets omfatter markedet for mobiltilhør desuden en stylus, omformer til headset eller mobiltastetur. Faktisk bruger vi i snit omkring 1000,- på tilbehør til vores mobiltelefon. Her er lidt inspiration til, hvad du kan udstyre din telefon med, for delvist at gøre betjeningen nemmere, bedre og mere praktisk, delvist for at beskytte den.

 

Volt – Cool, dansk powerbank

Har du været på Roskilde, Skanderborg, Vig eller Jellinge festival de seneste par år, er du helt sikkert stødt på den: Volt-powerbank, der hjælper festivalens gæster med at holde liv i telefonerne på blandt andet Roskildes dyreskueplads igennem alle festivalens dage.

På flere af landets festivaler har Volt-holdet nu været til stede i flere år. Konceptet er enkelt: I Volts bod får du mod 200 kr. et ekstra batteri og opladningsservice. Du henter et Voltbatteri, når du ankommer til festivalen, som du kan lade smartphone op med, når den er ved at løbe tør. Når dit Voltbatteri er løbet tør, bytter du det blot til et fuldt opladt batteri i en af Volts boder.

Volt blev I 2011 startet af tre studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og har base I København. Det er deres erklærede mål, at “levere den bedst mulige mobile opladningsservice på festivaler og ved andre begivenheder, hvor der ikke er let tilgængelig adgang til strøm”, hvilket de I høj grad er godt I gang med.

I samarbejde med DTU og Roskilde Festival blev Volts opladningsservice første gang testet i 2012 på de to største danske festivaler: Roskilde Festival og Smukfest. Her oplevede de en massiv efterspørgsel, således at den innovative opladningsservice efter kun to dage var totalt udsolgt. I samarbejde med nye investorer har Volt nu videreudviklet deres konceptet for at imødekomme den voksende efterspørgsmål på nemt tilgængelig opladning. Det har betydet, at holdet nu er vokset til en virksomhed med internationale ambitioner og potentiale, der tilbyder volt-trængende gæster mobilopladning på over 30 festiver fordelt over seks lande.

Den praktiske powerbank har en fint, enkelt design, lavet af komponenter af høj kvalitet. Med dens kleine volumen på 68 mm x 68 mm x 14 mm passer den problemløst ned i den bokse- eller jakkelomme, så man altid kan have den med sig og kan oplade mens på farten. Standardmodellen til 299 kr. Har en kapacitet på 3500 mAh og oplader din smartphone fra 0 til 100 % på omkring 90 minutter.

Lommeladeren” kommer med kabler, der passer til både iPhone og Android. Der medfølger micro-USB kabel (Android) og iPhone-kabler til både nye og gamle iPhones.

Skal du på festival, på en lang køretur, på camping eller kan du bare ikke nå at oplade telefonen inden du skal ud af døren, så er Volts powerbank en ekstremt praktisk løsning.

Lige nu kan du købe deres Limited Edition Volt x Copenhagen Pride Charger, hvor 50% af salget støtter Copenhagen Pride og deres arbejde med menneskerettigheder og ligestilling for LGBTQIA-personer – både lokalt og internationalt.

Se flere af Volt’s produkter her.

Telefon- og skærmbeskyttelse

Én af de absolut mest hyppige smartphone-skader er skærmen der går I stykker – som regel som følge af at være blevet tapt ud af lommen, faldet ned fra bordet eller være blevet ridset og slået af taskens andre hårde og skarpe genstande.

Et cover kan som start gøre en hel del for at forhindre at din telefon og dens indre dele går i stykker ved slag eller fald. Dog formår et cover – med mindre du har udstyret telefonen med et etui, der lukker foran skærmen – ikke altid også at beskytte smartphonens skærm. Undgå irriterende ekstra udgifter til telefonen med yderligere beskyttelse af din skærm med eksempelvis panserglas, hærdet glas eller beskyttelsesfilm.

Cover

Alle smartphone-brands fremstiller covers til deres telefoner og respektive modeller. Her kan du vælge mellem en lang række forskellige materialer, farver og former; alt fra det helt stilerene, minimalistiske læderetui til sjove, farverige plastcovers. Vil du gerne have din telefon, dankort og andre vigtige kort samlet på ét sted, kan du desuden finde et hav af etuier, der også er udstyret med lommer til diverse kort. Således har et cover ikke blot en beskyttende funktion, men kan også være både praktiske og dekorative.

Desuden kan man flere steder nu designe sit eget smartphone cover og på den måde sætte sit personlige præg på sin telefon. Pryd således din mobile følgesvend med et billede af dig og kæresten, børnene, hunden, med dit yndlingskunstværk, logoet for din virksomhed, eller farvorit fodboldhold.

Skærmbeskyttelse

Med skærmbeskyttelse sikrer du din smartphone mod ridser, skrammer og slag. Det er der forskellige metoder til.

Èn måde, at værne om din skærm er ved at udruste telefonen med panserglas. Panserglas er et helt tyndt lag hærdet glas, der er 9 gange stærkere end almindeligt glas, og kan altså tåle hårde slag og stød uden, at glasset går i stykker. Det har typisk en tykkelse, der er under 0,5 mm, hvilket gør, at man ikke kan se det, og ved betjening af skærmen stort set ikke kan mærke det. Med panserglas får du på den vis en telefon fri for ridser uden at touchskærmens følsomhed nedsættes eller at telefonens andre funktioner på nogen måde reduceres. Ligeledes forringes skærmkvaliteten heller ikke, da langt de fleste panserglas har en yderst formidabel transparens, hvilket gør, at oplsøning og farver forbliver intakte I forhold til skærmens oprindelige billed- og farvekvalitet. Som ekstra bonus har panserglasset en anti-fingerprint-funktion, så skærmen bliver nemmere at gøre rent og ikke får synlige fingeraftryk.

Beskyttelsesfilm

Vil du væbne dig mod ridser I telefonens skærm, kan du også lade din skærm betrække med beskyttelsesfilm. Hvor panserglas er lavet af ja, glas, er beskyttelsefilm typisk fremstillet af blødt plast. Beskyttelsesfilmen kan sikre din smartphone mod ridser og skrammer, men bliver den udsat for et kraftigt stød eller slag, er filmen ikke altid tilstrækkeligt for at undgå en knækket skærm, som panserglasset ville kunne. Ligesom panserglasset gør beskyttelsesfilmen også at telefonskærmen bliver mærkbart mindre fedtet af se på alt i mens skærmens farve- og opløsningskvalitet bevares.