Antallet af mobiltelefoner på markedet er eksploderet de sidste 10 år, hvilket i sagens natur gør udvalget desto bredere og valget tilsvarende meget sværere. Især de mange nye kinesiske brands, der er stormet frem har forvirret forbrugerne, for er de nu også lige så gode som de kendte mærker? Svaret er i mange tilfælde ja, men det kan være svært at finde ud af uden at bruge lang tid på research.

Når vi kigger på at finde en billig mobiltelefon så er den kun god hvis den faktisk opfylder dine behov. Ellers ender den hurtigt i skuffen og en ny bliver købt. Derfor har vi lavet denne guide hvor vi har udvalgt tre modeller der passer til forskellige behov og hvor priserne er helt i bund.

 

Klassikeren – Nokia 3310

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste der havde en mobiltelefon i 90’erne husker Nokia 3310. Der er nærmest noget ikonisk over den kompakte, aflange mørkeblå model, hvor man skrev sine første sms’er og spillede Snake. Nokia 3310 kan for så vidt vel nærmest siges at være symbol for 90’ernes ungdom. Selvom det ikke er den bedst sælgende model fra Nokia så solgte den stadig imponerende 125 mio. Eksemplarer, hvilket for perioden er den bedst sælgende telefon. I dag bliver telefonen dog ikke produceret af Nokia i Finland, men af HMD Global, et kinesisk firma, der købte rettighederne til Nokia-navnet i forbindelse med mobiltelefoner efter det fejlslagne eventyr fra Microsoft.

Telefonen har alle de originale funktioner fra den oprindelige model fra 2000 og lidt til. Der er derfor mulighed for at se, om du kan slå din gamle rekord i snake!

En af de største ulemper ved overgangen fra de gamle Nokia-modeller til de nye smartphones har været batterilevetiden. Med den nye 3310-model er batteriets levetid altså ikke, som med smartphones, noget problem: Er uheldig skulle den gamle model oplades to gange ugentligt, og selvom den nye version er opdateret med en farveskærm, er levetiden fortsat lang for den nye 3310-model: Den holder til 30 dages stand-by tid eller 22 timers taletid.

De største opdateringer er måske alligevel at den har fået 32 GB plads i forhold til de oprindelige, der ikke engang havde 32MB. Det betyder at der er plads til alt dit musik såvel som de billeder, du tager med det indbyggede 2MP kamera med blitz. Der er desuden også Bluetooth og dual SIM mulighed.

Find de bedste priser på Nokia 3310 telefonen her

 

Smartphone med Android GO

 

 

 

 

 

 

 

 

Står ungerne og skal have den første smartphone eller vil du bare gerne have en smartphone så du kan bruge NemII og tjekke e-boks, men ikke meget mere? Så er en telefon som Nokia 1 – eller Android 8.1 (go edition), som den helt præcist hedder, en god mulighed. Den bygger på Android GO, som er en letvægtsversion af Googles normale Android, der er brugervenlig og nem at navigere i. Android GO kører meget mere gnidningsfrit på billige smartphones som netop den nye Nokia 1, hvorfor du vil opleve at den ikke hakker og skratter, som man kan risikere med andre billige Android-mobiler.

Langt de fleste funktioner er der dog stadig og mange af dine apps er bare gjort slankere og lettere at køre for telefonen. Denne telefon således en super løsning for dig der gerne vil have en smartphone til Mobilepay, Mobilbank og lignende, men ikke ønsker at bruge den til spil og streaming

Find de bedste priser på Nokia 1 telefonen her

 

Topmodel til discountpris fra Huawei

 

 

 

 

 

 

 

 

Huawei er netop et af de kinesiske mærker der er stormet frem og som for alvor er begyndt at vinde indpas hos de danske teleforhandlere – og forbrugere. Modellen Huawei P10 lite er lillebror til topmodellen fra 2017, men selvom telefon ikke er helt ny har den stadig masser af power. Designet er enkelt og flot, og med en pris omkring 1000,- får du rigtigt meget for pengene. Huwai P10 lite besidder et 8 MP frontkamera, Full HD video såvel som 32GB + micro-SD-kort, og kan således fint kan bruges til at tage billeder, spille mere krævende spil eller streame film. Desuden er den udstyret med Dual-SIM-kort, fingeraftrykslæser, micro-USB (Quick Charge).

Find de bedste priser på Huawei P10 Lite telefonen her

 

Den nye “billige” fra Apple

Den 26. oktober blev den nye Smartphone fra Apple, iPhone xr, lanceret i butikkerne, som er gigantvirksomhedens bud på en “billig iPhone”. Har du altså ikke råd eller lyst til at smide næsten 13.000 kr. en en iPhone, men er alligevel besnæret af det populære brand, kan du nu få en til næsten det halve.

Selvom Apple selv muligvis vil få det til at lyde som om at du med denne version – i modsætning til deres øvrige, dyrere modeller – vil mangle en masse funktioner og elementer, så er denne iPhone en absolut udemærket smartphone, der besidder alt det nødvendige. I praksis vil iPhone Xr kunne opfylde alle de krav langt de fleste stiller til deres telefon.

Den nye, billige udgave fra Apple kører, ligesom de andre modeller fra producenten, på den nye Apple A12 Bionic processor. Tests har vist, at denne processors ydeevne er tæt på samme niveau med den, i en pc. Der er altså her at gøre med en særdeles kraftfuld processor, som trods den lavere pris, også følger med denne telefon. Xr’en vil således en hurtigt arbejdende telefon, der vil stille rigeligt med kræfter til rådighed til alle de ting du har brug for som film- og videostreaming, musik, medielager, billeder etc., samt til hvad du får brug for og vil udsætte telefonen for langt ud i fremtiden.

I modsætning til de andre Apple-modeller får du ikke dobbelt kamera, men én enkelt sensor på 12 megapixels med optisk billede stabilisator. Kameraet har dog stadig Smart HDR som på de andre modeller, og du får også portrætfunktion, hvor du i softwaren kan efterredigerere og justere sløringen af baggrunden.

Hvad den lavere pris blandt andet også afspejler, er telefonens mindre robusthed. Telefonen er beskyttelsesklasse IP67, hvor imod de andre nyere modeller iPhone Xs og iPhone Xs Max begge er IP68 certificeret. Xr’en er ikke nær så bestandig og holder i forhold til disse ikke lige så meget vand og støv.

Designmæssigt minder iPhone Xr om iPhone X, men rammen er på Xr-modellen er lavet af aluminum og ikke rustfrit stål, der giver en mere udtalt premiumfølelse. Xr er 6.1 tommer, som måske lyder stort, men er mindre end eksempelvis iPhone 8 Plus. Skærmen er dog større end iPhone 8 Plus. Apple tilbyder hermed en storskærms-telefon i den billigere ende blandt Apples produkter.

Iphone Xr kan fås I tre forskellige hukommelses-udgaver: 64 GB, 128 GB og 256 GB